Hvor er logikken, Lea?

NATUR En tur i Gludsted Plantage for ganske nylig sammen med en forhenværende statsskovrider i plantagen gjorde mig virkelig trist.

Trist på klimaet, dyrenes og skovenes vegne.

Det var skræmmende det syn, vi mødtes af. Store - engang flotte træer i trivsel - som nu ikke længere blev passet på, sås slemt angrebne af biller, efter at Lea Wermelin har sagt nej til fortsat pasning af skoven.

Den skal stå urørt hen ifølge ministeren. Til glæde for hvem?

Rådyrene, som mangler læ og skjul?

Klimaet, som higer efter noget, der kan opsamle CO2 og gemme det i sig?

Træproduktion og byggebranchen, som bare gerne vil bygge med bæredygtige råvarer fra vores skove?

Naturvandrerne og friluftslivet?

Den 18. august er jeg sammen med Det Grønne Råd, medlemmerne af kommunens klima- og miljøudvalg samt forvaltningens medarbejdere inviteret på en tur rundt i kommunen til udvalgte områder.

Jeg fik dog kaffen galt i halsen, da jeg så programmet.

Et af målene i programmet er Kompedal Plantage, hvor vi skal høre om Naturstyrelsens planer for den kommende naturnationalpark på stedet.

De planer, begge borgmesterkandidater fra S og V gik til valg på, ikke skulle gennemføres. Det lovede de begge flere gange i debatten at kæmpe for. Hvad er der sket?

Venstre har stadig samme mål og kæmper videre imod planerne. Vi ønsker ikke, at Kompedal henfalder som Gludsted Plantage. Vi ønsker bæredygtige løsninger som vi sagtens sammen på tværs af partierne kan finde uden indhegning og urørt skov. Jeg har svaret på invitationen, at jeg forventer turen ændres, således at vi bliver præsenteret for virkeligheden og ikke et glansbillede. Turen burde gå til Gludsted Plantage for ved selvsyn at konstatere konsekvenserne.

Virkelighed, som rammer statsskovene, dyrene og ikke mindst vores mål om bæredygtighed og CO2 dagsorden, hvis Socialdemokratiet og støttepartierne ikke snart vågner op på Christiansborg.