René Birch fra Ans har solgt sit livsværk til kapitalfond

Silkeborgs helt store boligudvikler, René Birch, har solgt alle sine aktier i selskabet Birch Ejendomme.

Køber er den britiske kapitalfond Aermont Capital.

Der er tale om en kæmpe handel, der indebærer et salg af alle aktiviteter på hovedsædet på Sortenborgvej, hvorfra der koordineres og opføres omkring 1.500 boliger om året i Danmark.

- Jeg var nået dertil, hvor jeg ikke kunne bidrage mere til selskabet. Nu vil jeg bruge energien på andre ting. Jeg skal have noget luft, og så går jeg i gang med at fokusere på blandt andet mit udviklingsselskab i Fårvang og motorsporten, siger René Birch.

To andre af de ledende medarbejdere og medindehavere, Kenneth Biirsdahl og Thomas Bøgild-Jakobsen, har ligeledes solgt deres ejerandele.

Tilbage er Thomas Bertelsen og Peder Østergaard, der begge sidder med en ejerandel på 11 procent.

Thomas Bertelsen fortsætter som administrerende direktør for virksomheden. Han udtaler:

- At bringe Aermont ombord er en vigtig milepæl i vores rejse i betragtning af hvad de bringer til bordet. Herunder dyb branchekendskab, vækstkapital og stærk ekspertise inden for byggeri succesrige ejendomsvirksomheder. Vi ser meget frem til samarbejdet, siger Thomas Bertelsen.

Den britiske kapitalfond skriver i samme pressemeddelelse:

- Birch er en fremragende virksomhed, der fokuserer på at udvikle billige boliger hurtigst muligt i voksende byer i hele Danmark. Thomas Bertelsen og Peder Østergaard, sammen med deres kolleger, har gjort et kæmpe stykke arbejde med at vokse forretningen, og vi ser frem til støtte dem og deres ledelsesteam i den næste fase af Birchs vækst, siger Paul Golding, der er partner hos Aermont Capital.

Salget faldt på plads fredag eftermiddag. René Birch ejede 56 procent af Birch Ejendomme. Adspurgt til salgsprisen kniber det med hukommelsen hos den kendte ejendomsudvikler.

- Lad mig sige det sådan, at jeg er tilfreds med handlen, siger René Birch.

Læs også på midtjyllandsavis.dk
Silkeborg

René Birch om succes og tragedier: En helikopter kan falde ned