Kristian Tylen, Jesper Laursen og Marie Behn-Segall optræder med »UdenOrd«.

Tre aktører viser tre måder at lave viser på

1. oktober er der Viseaften i Den Gamle Biograf i Kjellerup med Visens Venner, Mikkel Hartvig Haaning og Udenord

KJELLERUP Visen har haft mange ansigter i Danmark - fra Live Weel til Katinka. Visen er altid vedkommende, når den fortæller små historier om, hvem vi er.

Derfor har den Den Gamle Biograf i samarbejde med Visens Venner, den lokale trubadur, Mikkel Hartvig Haaning og orkestret Udenord med deltagelse af de to lokale, Jesper Laursen og Marie Behn-Segall sat et program sammen den 1. oktober, hvor man kan møde visen i alle dens former.

Programmet er delt op i tre afdelinger.

Visens Venners solide hold spiller en afdeling med klassiske viser.

Tove Mark synger »Den perfekte lasagne«, Per Mark synger«Den vandrette vise«. Lotte Kragh tager sig af visen »Golf«. Ulle Hansen kan man opleve med »Lillemor på Lyngbyvej«, mens Karsten Jørgensen synger »Cigaretvisen«. Ida Scheibel giver visen »Visen om Krabbes Ring«. hanne Mark synger »Fandens Oldemor«. Vagn Kragelund kommer med »Fruen i nummer 9«, og Jens Ole Pedersen synger »Rosalina«.

Sange om Blicher

Mikkel Hartvig Haaning fra Kjellerup, der optræder under navnet »Isfuglen«, kommer mere flere sange om St. St. Blicher, som han netop har udgivet.

- Jeg optrådte forleden med sangene i Thorning, og her sagde publikum ganske uopfordret, at de så sangene som moderne viser, siger Mikkel Hartvig Haaning.

Og det er også derfor, at han nu optræder i Den Gamle Biograf med sine Blicheregns-viser.

Der kommer også enkelte sange om Thy, Vesterhav og andre ting fra Mikkel Hartvig Haanings univers.

Viser på en anden måde

Til Viseaften i Den Gamle Biograf kan du også opleve bandet »UdenOrd«, som består af Kristian Tylen på guitar, Jesper Laursen på bas og Marie Behn-Segall på alt- og sopransaxofon . 🎷

UdenOrd vil spille nye, egne fortolkninger af gamle viser som »Vem kan segla«, »Visen om de atten svaner«, »Deirdress Samba«, »Der stode tre skalke«, »Solen er så rød mor«, »I skovens dybe stille ro« og andre.

- Vi håber, at mange får lyst til at se denne aften i visens tegn. Vi tror selv på, at ord og toner kan noget, når de spiller sammen - og det er det, vi gerne vil vise denne aften, siger Pia Rask Jacobsen, der er formand for Den gamle Biograf

Indlæser debat