Midtjyske Meninger: Høflighed og service skaber glæder

Nu ved dem, som læser mine klummer jo, at jeg holder rigtig meget af god service - ja, og selvfølgelig almindelig høflighed generelt. Og jeg bliver bare ekstra glad i låget, når jeg oplever det. Selvom jeg faktisk forventer altid at få enten høflighed eller service.

Da min mor ikke har MitID i dette teknologiske samfund, så er der rigtig mange udfordringer til trods for, at hun snart har givet mig fuldmagt til alt i hendes liv, som kræver MitID. Hver gang vi støder på, at det kun kan søges eller forespørges med MitID.

Nuvel, hun bor til leje efter at have solgt sit hus. Så kan man jo søge både boligstøtte og varmetillæg. Det første var jeg klar over og havde fået lavet on-line fuldmagt. Som i øvrigt var noget bøvlet. Jeg havde søgt det i god tid. Og får mail om, at jeg har fået fuldmagt og ikke skal foretage mig yderlige.

Det finder jeg så ud af, at det skal jeg. Ligesom jeg havde forestillet mig, at jeg skal ind og søge om boligstøtte. Så jeg ringer til Udbetaling Danmark. Efter at være kommet igennem alle »sluserne« med valg mellem forskellige tal og ventende til musik og nedtælling til at være nr. 1, kommer jeg endelig igennem til et rigtigt menneske.

Jeg kommer igennem til varmetillæg og fortæller, at jeg troede, jeg var igennem til boligstøtte. Hun sender mig ansøgningsskemaet til min eboks, så jeg kan printe og få min mor til at signere. Hun fortæller mig - at jeg til trods for jeg har en on-line fuldmagt - skal sende ansøgningen ind pr. snail.mail med frimærke. Fordi min mor ikke har e-mail. Herefter er hun yderst venlig og stiller mig videre til boligstøtte.

Den søde unge mand giver mig simpelthen den vilde vejledning i, hvad jeg skal gøre, og sender mig også den ansøgning, der skal udfyldes for, at min mor kan opnå boligstøtte. Og så spørger jeg, om jeg kan scanne ind og sende det retur on-line. Så fortæller han mig, at jeg kan sende ind via borger.dk, digital post. Så skal jeg bare ringe derind næste dag, så de kan tage den ud af min mail og flytte til min mors sag.

Jeg huskede selvfølgelig at takke begge mange gange. Nu er jeg spændt på at ringe til dem i dag for at høre, om det nu er så nemt. Krydser fingre.

Indlæser debat