Det bliver råt i Kjellerup, hvor mange lokale kandidater er i spil. Foto: rasmus Viuff

Valganalyse: Det kan eksplodere helt vildt i Kjellerup

Der er så mange stærke kandidater på Kjellerupegnen, at stort set alle de nuværende lokale byrådsmedlemmer kan være væk

KJELLERUP Det er sikkert, at borgmester Steen Vindum (V) bliver valgt til byrådsvalget på tirsdag. Men det er næsten også det eneste, der er helt sikkert, når det gælder det kommende valg helt lokalt på Kjellerupegnen.

Læs også
Nyheder

Nu kommer vi med podcast om Kjellerup

Der er sket det, at Socialdemokratiet og Venstre har fået så mange nye stærke og interessante kandidater, at det kan vende op og ned på mange ting.

Tyson mod Holyfield

I Kjellerup stiller Socialdemokratiet med Svend Thue Damgaard, og han burde være et sikkert valg. Men ind på scenen er trådt Anders Hartvig for Venstre, og lige pludselig kan det flytte rundt på mange stemmer. Det minder om en sværvægtskamp mellem Mike Tyson og Evander Holyfield.

Gættet herfra er, at Anders Hartvig bliver valgt. Og at Svend Thue Damgaard har en chance, for det er trods alt ikke alle i Kjellerup, der er blå.

Blodbad i Thorning

Mod vest i Thorning er der fire kandidater, hvoraf den ene er helt ny og uerfaren, og de tre andre stiller op for et andet parti end ved sidste valg.

Ingen kan vide, hvad vælgerne synes om partiskifter.

Men Kern Oddershede er som helt ny Venstre-kandidat en person, der vil trække mange stemmer - fra alle.

Spørgsmålet er om Harry Madsen vil trække stemmer fra sit gamle parti, DF, eller om de går til Kuno Danielsen i Demstrup.

Spørgsmålet er også om den erfarne tidligere Venstre-kvinde, Linda Lyngsøe, vil kunne tiltrække sig tilstrækkeligt med stemmer fra sin nye plads hos Socialdemokratiet, eller om vælgerne foretrækker Lars Hansen, der er gået fra S helt ud til SF.

Læs også
Nyheder

Hartvig vælger debatmøder fra til byrådsvalget

Der er simpelthen lagt op til drama og blodbad på Thorningnegnen.

S-veteran i Ans

I Ans har Venstre ikke nogen erstatning for Jarl Gorridsen, der trækker sig. Partiets kandidat i Ans er nu Susanne Jacobsen i Midstrup, der fik et solidt valg for fire år siden. Men det var før Anders Hartvig.

I Ans skal hun slås med den socialdemkratiske veteran, Anders Laursen, der sidst var i byrådet i begyndelsen af 1990erne i Kjellerup - og som har et godt tag i Ans.

Med i billedet er også Søren Thomsen fra Grønbæk, der stiller op for Enhedslisten. Og intet er umuligt - heller ikke for den tidligere skoleleder i Bjerringbro.

KD har også en kandidat i Ans, Søren Skovenborg. KD har dog ingen tradition for valg i Silkeborg Kommuner.

Ude til højre finder vi endelig Hans Rytter i Demstrup, der stiller op for Nye Borgerlige og vi finder Ragnar Gwyn Dixen fra Mausing, der stiller op for Liberal Alliance.

Man skal aldrig sige aldrig - og måske medvinden fra Pernille Vermund kan få Rytter ind.