Morten Vehl Bjerk Revsbeck sammen med Inger Støjberg. Han fortæller, at det var Uffe Ellemann-Jensen, der i sin tid fik ham ind i venstre. Nu er det på en måde den næste Elleman-Jensen, der får ham til at trække sig ud.

V-formand i Silkebog Kommune dropper Ellemann: Stiller op for Støjberg

Morten Revlsbeck forlader Venstre efter 7 måneder som kommune-formand for at blive folketingskandidat for Danmarksdemokraterne

STENRØGEL Morten Vehl Bjerk Revsbeck var i sommer chief of operation i Herning 2022 - selskabet bag VM i ridning i Herning.

En stor udfordring for manden fra Stenrøgel, der i februar også tog en anden udfordring op - nemlig som formand for Venstre i Silkeborg Kommune.

Nu har han forladt Venstre. Han har efter flere samtaler med Inger Støjberg besluttet at stille op som folketingskandidat for Danmarksdemokraterne.

- Mange har over de seneste uger spurgt mig, hvad jeg skal lave efter VM. Der er to svar på det spørgsmål, skriver Morten Vehl Bjerk Revsbeck.

- Jeg har længe vidst at jeg fra oktober skulle være direktør for Evidenz (nyt IT-firma i Silkeborg. red). Samtidig har jeg brugt tiden siden VM på at vende mit politiske ståsted, hvilket har ført mig sammen med Danmarksdemokraterne. Inger Støjberg og jeg selv var hurtigt enige om, at jeg med min baggrund skulle stille op til folketingsvalg.

Til Midtjyllands Avis siger Morten Vehl Bjerk Revsbeck, at det var partiformand Jacob Elleman-Jensens manglende opbakning til Inger Støjberg i forbindelse med Rigsretssagen, der fik ham til at tvivle på sit tilhørsforhold til Venstre.

- Jeg har i samtalerne med Inger Støjberg talt om økonomi, skat, erhvervsliv, EU og udlændinge. Det var vigtigt for mig, at Danmarksdemokraterne ikke er et udlændingefjendsk parti, siger Morten Vehl Bjerk Revsbeck.

Da han meddelte Venstre i Silkeborg, at han trak sig og meldte sig ud, blev han mødt med overraskelse, fortæller han.

- De var kede af det. Og jeg vil gerne sige, at det ikke er Venstre i Silkeborg, som det her peger ind i. Jeg har mange gode venner der.

Indlæser debat