Sognepræsten i Kjellerup, Anders Bo Engrob Jørgensen, ved endnu ikke helt om han optræder i præstekjole eller i outdoor-dres på lørdag. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Sognepræsten er parat til at malke i hånden

Anders Bo Engrob Jørgensen har god erfaring med landbrug og er helt tryg ved at stille op i Høstfestens landbrugskonkurrence

HØSTFEST Anders Bo Engrob Jørgensen, Kjellerups lokale præst, er en af de seks personer, der stiller op i Kjellerups lokale kendis-konkurrence i landmandsdyder.

Han er på hold med Ann Kirke-gaard, formand for Kjellerup HK, og sammen med hende skal han løse opgaver som trillebørkørsel, støvlekast og malkning af ko.

Det sker på lørdag om formiddagen i forbindelse med Kjellerup Handel og Erhvervs store høstfest hele lørdagen.

Anders Bo Engrob Jørgensen tager det ret roligt, at han skal deltage i konkurrencen. Hans største overvejelse lige nu er, hvorvidt han skal have præstekjole på eller noget mere landmandsagtigt, når han skal kæmpe mod to andre hold med lokale kendisser.

- Jeg er lidt på udebane, når det gælder om at malke, for jeg er fra landet uden for Hasle på Sjælland. Og der var der ikke så mange køer, men fleste grise, siger Anders Bo Engrob Jørgensen.

- Men min hustru Tine, og min kollega i Hinge, Mikael Holst Kongensholm, har givet mig nogle tricks, så jeg er rimelig tryg ved malkningen.

Anders Bo Engrob Jørgensen har tænkt sig at øve sig lidt på malkningen med hjælp fra gummihandsker, der klippes hul i.

Anders Bo Engrob Jørgensen har arbejdet på landet i to-tre år. Han arbejdede med at muge ud i en svinestald, og i det hus, han voksede op i, var der udsigt til marker op tre af husets fire sider.

- Jeg ved ikke så meget om trillebørkørsel, men gummistøvlekast, det har jeg skrevet retningslinjer om engang, så der har jeg måske en chance.

Deltagerne i konkurrencen ud over Ann Kirkegaard og Anders Bo Engrob Jørgensen er Gitte Willumsen og Kristian Pihl Lorentzen samt Susanne Jacobsen og Morten Lyngsø Jørgensen.