Midtjysk Kor med den nye korleder, Alex Kjær Ahn. Foto: Morten Hallstrøm

Ny korleder: Midtjysk Kor synger igen

Alex Kjær Ahn fra Voel er ny leder af koret i Kjellerup

KJELLERUP Midtjysk Kor synger igen. Efter en pause, fordi korleder Asger Pallesen, Kragelund, stoppede.

Men nu er man i gang med en ny korleder. Han hedder Alex Kjær Ahn, Han er 31 år og er uddannet organist og korleder. Alex Kjær Ahn bor i Voel og arbejder i Alderslyst Kirke

- Kormusik er spændende, når mange mennesker former ting sammen, så går ting op i en højere enhed. Menneskets stemme kan meget mere end musikinstrumenter, siger Alex Kjær Ahn.

- Alex er ung, dynamisk, og har, for os, en ny, spændende og udfordrende tilgang til korsang og indøvning. Det får det bedste frem i os, vi holder tonen, næsten, siger korets formand, Else Holm.

- Der er en god kordiciplin, og vi går hjem i løftet stemning efter korøveaften i Alhuset tirsdag aften.

Midtjysk Kor har ikke, som flere andre kor, været alvorligt ramt af coronanedlukningen og deraf medlemsflugt. I dag tæller koret ca. 45 medlemmer, flest seniorer.

- Med en ny ung korleder kan vi håbe på tilførsel af nye yngre kræfter til koret, som har lyst til at synge flerstemmigt, og der er plads til flere og meget gerne herrer, siger Else Holm, som man skal kontakte, hvis man gerne vil med.

Koret øver hver tirsdag i Alhuset i Kjellerup. Man er i gang med forårssæsonen, og er godt i gang med indøvning af et alsidigt program, som forhåbentlig skal afsluttes med et par koncerter i april og maj måned.