Nu er der sat dato på genåbning af lufthavn

Ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og Københavns Lufthavn genoptages fra og med den 17. april 2023.

Det oplyser formand Ulrik Wilbek, der også er borgmester i Viborg.

- Ruten mellem Midtjyllands Lufthavn og København er vigtig for mange jyske virksomheder, og derfor er jeg glad for, at flyvningerne nu genoptages. Samtidig håber jeg, at det lokale erhvervsliv vil bakke op om ruten, så den er sikret en god stabil økonomi mange år fremover. Ikke mindst fordi DAT har tilpasset ruteprogrammet, så det nu passer bedre til erhvervslivets behov, siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse.

Reducerede omkostninger

Ligesom tidligere er det nemlig DAT, der bliver operatør på ruten, men der er gjort meget for at sikre, at ruten fremover bliver mere attraktiv at beflyve.

Det er ikke mindst muliggjort af, at regeringen har fundet 4,2 millioner hvert år i de næste to år. Penge der blandt andet skal gå til sikkerheden i lufthavnen.

- Jeg er taknemmelig for, at transportministeren hele tiden har bakket op om Midtjyllands Lufthavn, ligesom jeg takker de øvrige partier, der har besluttet at tilføre penge til lufthavnen, siger Ulrik Wilbek.

Han understreger dog, at det ikke ændrer ved, at der også skal reduceres markant i omkostningerne for at sikre økonomien i Midtjyllands Lufthavn på lang sigt.

- I forbindelse med den midlertidige lukning er alle medarbejdere blevet afskediget. Der går nu en proces i gang for at vurdere personalebehovet i forhold til det nye ruteprogram. Da der vil være opgaver, der fremover vil skulle løses anderledes, vil Ledelsen i Midtjyllands Lufthavn i begyndelsen af næste uge mødes for at planlægge et forløb for hurtigst muligt at kunne give alle medarbejdere en afklaring på deres ansættelsesmæssige situation. Derudover kigger vi på en række muligheder for at reducere driftsomkostningerne på bygningssiden, siger Ulrik Wilbek.

Læs også
Nyheder Midtjyllands Lufthavn

Lufthavnsansatte i Karup: En glædens dag

Læs også
Nyheder Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn er reddet

Indlæser debat