»Den Kreative Skole er til stede på hele 21 af vores 26 lokale folkeskoler med deres »kulturklasser«, hvor børn undervises i musik eller billedkunst. Den langsigtede plan er i øvrigt at være til stede på alle vores skoler, men det kræver en større politisk prioritering,« skriver medlemmerne af Silkeborg Kommunes Kultur-, Fritid-, Outdoor- og Idrætsudvalg. Foto: Martin Ballund

Svar på leder om kultur i oplandet: Kulturen er derude

KULTURLIV På sin lederplads i torsdagens avis skriver Rasmus Viuff om værdien af at have kultur i hele kommunen. Vi er meget enige med ham, og det er da også det, vi politisk skubber på for; at endnu flere borgere kan få kulturelle oplevelser, hvorend de er og bor.

Silkeborg Teater sender nu en forestilling til Them, Sinding og Kjellerup, hvilket vi, som Rasmus Viuff, kun kan bifalde. Og heldigvis er vi beriget af rigtig mange kulturelle foreninger og enkeltpersoner, der skaber kultur - også uden for Silkeborgs byskilt.

I de to forrige weekender var det til eksempel Silkeborg Classic Concerts, som arrangerede koncerter i Gjern, Tvilum og Them.

Som udvalg er vi også opmærksomme på at understøtte, at musikere og kunstnere, der søger kommunal støtte, skaber aktivitet rundt om i vores kommune -og det plejer de altid at være positivt stemte for.

Når kommunen har købt ind på større nationale begivenheder, har det også været et aktivt valg at sætte hele vores geografi i spil. Det så vi senest med Kongelig Sommeropera i Bryrup - og blandt andet med den Kongelige Ballet i Kjellerup forrige år.

Et par andre (af mange) eksempler kunne være den kommunale støtte til Sejs-Svejbæk Kunstforening, Manana Band, som har spillet i flere af kommunens byer over sommeren, eller ensemblet, Klassisk4, som har leveret musik på skoler og plejehjem. Gadeteteater i Skolegården kommer også børn i hele kommune til glæde, og snakker vi sport - ja, så har vi jo lige set Postnord Danmark Rundt køre fra nord til syd i kommunen.

Ifølge Rasmus Viuff ligger de fleste kulturtilbud naturligt i Silkeborg, grundet byens størrelse, men han gør også opmærksom på, at der er mange borgere uden for Silkeborg by. Han skriver videre, at de kulturelle tilbud til børn og unge på Den Kreative Skole gerne skal komme uden for Bindslevs Plads. Den påstand undrer os lidt, for det gør de heldigvis allerede - hvilket avisen har beskrevet i efterhånden mange artikler.

Den Kreative Skole er således til stede på hele 21 af vores 26 lokale folkeskoler med deres »kulturklasser«, hvor børn undervises i musik eller billedkunst. Den langsigtede plan er i øvrigt at være til stede på alle vores skoler, men det kræver en større politisk prioritering.

Kulturklasserne har tidligere i år givet store fælleskoncerter i Fårvang, Kjellerup og Silkeborg, hvor børn fra nær og fjern har spillet sammen som kulmination på deres forløb.

Derudover er Den Kreative Skole til stede med sin faste undervisning ca. 12 steder i hele vores kommune. Og til eksempel har de gennemført et »bandklub«-forløb i Kjellerup og Them for nyligt, som man nu planlægger at gøre til et større projekt på ét års tid.

Så jo, Den Kreative Skole er, som kulturen generelt, til stede i hele kommunen. I fremtiden måske endnu mere, men det kræver større politisk prioritering. Og politisk arbejder vi med det, for kultur er til for alle.

Indlæser debat