Rikke Thomsen og Peter Parmo Overby på scenen i Thorning, hvor der er kommet nyt lys, der gør, at man endnu bedre kan se kunstnerne. Foto: rasmus Viuff

Med mor til Rikke Thomsen

Uha det var godt. Koncert i Thorning med sønderjysk komét blev en tur tilbage til barndommens land

KONCERT Jeg tog min mor med til koncert i Thorning forleden.

Det var svært. For i Thorning ved de godt, når der er noget godt i vente, så da de 140 billetter til koncerten med sønderjyske Rikke Thomsen blev sat til salg, var de væk på - hold nu fast... 40 minutter.

Så vi nåede det ikke, mig og mor, som ellers havde glædet os til aften med sang på vores fælles modersmål.

Vi blev heldigvis skrevet op til billet, og der kom et afbud. Og derfor fik vi sammen en af de oplevelser, man ikke kan få nok af.

Min mor var ellers lidt bekymret for om hun nu kunne forstå det, som Rikke Thomsen sang. Hun har jo været væk fra »Synnejylland« i en del år - bor i dag i Kjellerup. Men så snart Rikke Thomsen satte sig med sin guitar og slog tonen an til »Omve’n Hjemve«, var hun med.

Rundt om i salen sad andre sønderjyder til en aften med sange på et sprog, hvor de følte sig hjemme. Det var sådan lidt noget særligt at være mellem de få, der rent faktisk forstod, hvad Rikke Thomsen sang.

Hun var nu god til at forklare ord og talte et almindeligt dansk mellem numrene.

Hvor svært det med sønderjysk er fortalte Rikke Thomsen om i en lille anekdote om da hendes nye single skulle i rotation - altså spilles en del - på P4.

Og hun satte sig med en kop kaffe og vendtede spændt.

Og værten fortalte så, at nu kom nu kom den nye single »Vausen«, der jo måtte handle om en hund, mente den københavnske vært.

.... »Vausen« betyder voksen, og sangen handler om at blive voksen. Den havde publikum i Thorning fanget - og de lå flade af grin.

Rikke Thomsen havde bassist og guitarist og korsanger Peter Parmo Overby med på scenen.

Og sammen leverede duoen en skøn aften om Rikke Thomsens kærlighed til Else, Bruce Springsteen, til det sønderjyske og ikke mindst til Ballebrovej 2 i Ballebro, hvor hun boede som barn.

Publikum fandt ud af, at selvom sproget er forskelligt i Tinglev og Thorning, så er mange af forholdene i de mindre landsbyer de samme.

Og min mor - hun fik en lille snak med Rikke Thomsen, da hun købte »Opland«-cd’en efter koncerten - og fik en med autograf på.

Jo, det var en dejlig aften, snakkede vi om i bilen på vej hjem til Kjellerup.

Der var som, altid fuldt hus i forsamlingshuset.

Indlæser debat