Gravøl for Kristian Pihl?

VALG Jeg ved godt, at dagens avis bliver brugt til »at pakke fisk ind i« dagen efter, men jeg vil alligevel ikke undlade at reflektere over torsdagsavisens forside: Et stort billede af det detroniserede folketingsmedlem, Kristian Pihl Lorentzen, med et glas øl i hånden, og så den smagløse overskrift« Gravøl for Silkeborg«.

Sig mig lige: Er det løbet helt af med avisen? Historien er jo, at Kristian Pihl Lorentzen langt om længe røg ud af Folketinget. Han har ved de sidste mange valg været opstillet i Viborg. Jeg gentager: Han har været opstillet i Viborg, og hans valgkampe har været finansieret af diverse erhvervsfonde i Viborg.

Læs også
Debat

Mere om gravøl

Han har ALDRIG været opstillet i Silkeborg! Han bor ganske vist i Ans og har via avisen givet det indtryk, at han var Silkeborgkandidat. Men tværtimod har han været garant for, at Venstre ikke kunne få valgt en Silkeborgkandidat. Så overskriften skulle rettelig være »Gravøl for Kristian Pihl Lorentzen«. Der er ikke behov for gravøl for Silkeborg - og i den konkrete anledning snarere tværtimod!

Svar fra redaktionen:

Jørn Rye Rasmussen skal være velkommen til at drikke jubeløl over, at Silkeborg opnår den ringeste repræsentation i Folketinget i mands minde.

Læs også
Debat

Gravøl for Kristian Pihl

Dog skal vi advare mod at drikke øl, der giver for mange sure opstød. På Midtjyllands Avis mener vi, at det er trist, at kommunen nu kun har et medlem, som er bosat i kommunen. Og vi drikker gravøl uanset om det er en Venstremand fra Ans eller en konservativ fra Kragelund, som er røget ud.

Eller at kandidater fra Enhedslisten, Danmarksdemokraterne og Moderaterne, som var opstillet i Silkeborg, måtte nøjes med at være lige ved og næsten.